Om oss

Teater Ambrosia är en skådespelardriven frigrupp verksam i Stockholm. Den bildades i början av 2012 av Johanna Essie Sjögren, Sara Jussi och Kristofer Mark Adolfsson, som idag är teaterns konstnärliga ledning.

Teater Ambrosia vill undersöka vad teater och scenkonst är och kan vara. Vi vill utmana oss själva att inte fastna i en specifik teaterform och jobbar därför gärna med olika regissörer som kan inspirera till nya uttryckssätt från produktion till produktion. Vi satsar också gärna på nyskrivna manus.Medarbetare 2014-2015

Johanna Essie Sjögren

Johanna Essie Sjögren - Skådespelare & projektansvar

Skådespelare med erfarenhet av drygt 30 produktioner inom film, scenkonst och ljudproduktion. Driver kvalitetsteatern, där hon senast var aktuell i musikalen SÅPAN – you don´t wanna drop it, som spelat på Unga Klara, Ung Scen Öst och Storan i GBG. I vår spelar hon förutom Animositet en roll i en kommande 80-talsfilm och ett par kortfilmer, tränar stagefighting, går en kurs i Meisner-teknik och repeterar Lyckan kommer tillbaka med Artfenix som spelas på Stadsteatern Fri Scen i höst.

Cristina Schippa

Cristina Schippa - Producent & scenograf

Utbildad i Statsvetenskap med ekonomisk inriktning på Universitetet i Perugia, Italien. Har en Magister i Fri Konst samt har gått en fristående kurs I konst och arkitektur på KKH och I Digital Medieproduktion för Pedagoger på StDH i Stockholm. Arbetar som konstnär med video, performance och intallation. Undervisar i filmklippning och animation på Botkyrka kulturskola, som freelans pedagog för Film Centrum Riks samt med olika projekt med unga.

Christer Sahlsten

Christer Sahlsten - Regissör & dramatiker

Mångsysslare med stark aptit på livets kulturella äventyr. Började redan som barnskådis på Dramaten och var med i showgruppen Minifunckarna. Intresset för regi väcktes tidigt. Det har blivit ett stort antal uppsättningar och kulturarrangemang genom åren. Studier i Teatervetenskap och Litteraturvetenskap har ökat intresset för kulturens betydelse i samhället. Har framträtt som vissångare i olika sammanhang och betonar att texten är viktig för honom. Arbetar även som lärare.

Kristofer Mark Adolfsson

Kristofer Mark Adolfsson - Regiassistent

Kristofer började med teater i tonåren och gick teaterlinje under sina gymnasieår. Därefter utbildade han sig på Margie Haber Studios i Los Angeles. Hemkommen till Sverige fortsatte han på Calle Flygare samt ett halvårs teaterstudier på Folkets Scen. Kristofer har medverkat i både kortfilmer och långfilmer, nu senast i Stockholm Intermezzo.

Micaela Nilsson

Micaela Nyström - Skådespelare och produktionsassistent

Micaela Nilsson är utbildad på Calle Flygare Teaterskola samt på Folkets scen. Hon har bl.a. medverkat i uppsättningen av Järnbörd på Improvisation & Co, samt Teater Ambrosias föreställning Rond nr 2.

Mikaela Rustad

Mikaela Rustad - Skådespelare

Frilansande skådespelare (utbildad på Calle Flygare Teaterskola), som medverkat i flertalet teateruppsättningar, bl.a i föreställningar som Snåljåpen, Lånta fjädrar och Henrik och Pernille på Medevi Brunnsteater (regi: Per Holmberg). Har även gjort reklamfilm, långfilm och kortfilm där hon vunnit pris som bästa kvinnliga skådespelare på Dalarnas Videofestival. På senaste tid har hon gjort en del radioteater och även jobbat med barnteater på Tomteland. Just nu aktuell i radioteatern Mina drömmars stad.

Johan Sömnes

Johan Sömnes - Skådespelare

Läser teaterlinjen på Calle Flygare teaterskola. Han har varit intresserad av, och spelat teater sedan tio års ålder på Scenskolan Fejm i Botkyrka. Han har gjort revyer med teaterklubben Repliken och spelade med i långfilmen Låt den rätte komma in. Johan skriver också mycket eget: pjäser, dikter och musik. När han inte går i skolan eller jobbar älskar han att lösa Sudoku och äta Chevreost! 

Marcus Collén

Marcus Collén - Skådespelare

Marcus är utbildad vid Calle flygare teaterskola i Stockholm och har sedan utbildningen medverkat i ett antal kortfilmer, en musikvideo och en långfilm som släpps i år, 2015. 

Tina Friberg

Tina Friberg - Skådespelare

Kom för första gången i kontakt med teater som 13-åring i ett teatersällskap i Östergötland. Alltsedan dess har det varit hennes passion och en viktig del i hennes liv. Hon flyttade till Stockholm 2001 för att studera vid Kulturama under två års tid. Efter det har hon varit aktiv i flertalet uppsättningar vid Riskteatern i Östergötland samt Teater Jarmo i Tranås, i såväl musikaler som pjäser. Hon är även lärare sedan 3 år tillbaks. Nu senast i januari 2015 spelade hon i TeaterVerkets uppsättning Kvinnan i sanden.

Simon Broström

Simon Broström - Skådespelare

Simon började spela teater som 10-åring på Folkets hus i Orminge, Nacka. Han var även barnskådespelare på Stockholms Stadsteater och i julkalendern på Sveriges radio. Därefter har han utbildat sig på S.E.T och Wendelsberg. Han har spelat i "Parsifal" på Malmö Operan, gjort novellfilmer, kortfilmer, reklamfilmer och spelat med fria teatergrupper.

Sara Jussi

Sara Jussi - Skådespelare & dramatiker

Sara studerar på Kogan Academy of Dramatic Arts, i London. Tidigare utbildad på improvisationsteater.se, Calle Flygare Teaterskola, Folkets Scen, Mälardalens Högskola samt på Cinemantrix. Sara har bl.a. medverkat i Järnbörd på Improvisation & co samt Strykjärnet & Döden på Kafé Klavér. Besök Saras hemsida!

David Prowse

David Prowse - Regissör

David Prowse har tidigare regisserat ett antal filmer och han har även gjort flertalet skådespelarjobb.